Ласерска епилација

Ласерска епилација – единствен начин за трајно ослободување од несаканите влакна

Како да се ослободиме од несаканите влакна? Веројатно е едно од најчесто поставуваните прашања денес кај жените, а се почесто и кај мажите. Постојат повеќе решенија но сите тие се со краткотраен ефект, притоа процесот е болен, ја иритира кожата, и треба често да се повторува за кожата да биде без влакна. Единствено трајно решение за отстранување на несаканите влакна е трајната ласерска епилација со диодниот ласер Soprano XL на Алма.

Третманот е безбеден, ефикасно ги отстранува влакната од сите регии на телото и е апсолутно безболен. Работи со емитирање на сноп светлина насочена кон кожата, притоа без да ја оштети кожата. Светлината е насочена кон пигментот на влакнестиот фоликул. Влакнесиот фоликул ја апсорбира ласерската енергија, го уништува коренот и оневозможува растење на нови влакна. Ефикасен е за сите типови на кожа.

Светски новитет претставува SHR технологијата вградена во Soprano XL која овозможува брза работа при што енергијата се емитира при движење на сондата, така што при поголеми површини како грб или нозе се работат многу побрзо, поефикасно и побезбедно од било кој друг ласер. Клинички студии укажуваат дека се потребни 4 до 6 третмани во интервал од 1 до 3 месеци за да се постигнат саканите резултати.

Кај мажите најбарани регии за отстранување на несаканите влакна се: јагодиците на лицето, вратот, рамењата, грбот и стомакот, додека пак кај жените: надусниците, брадата, подлактиците, пазувите, стомакот, препоните и нозете.

Со диодниот ласер Soprano XL несакани ефекти нема, затоа што ласерската глава има активно ладење и ја штити кожата од било какви можни оштетувања. Кај другите ласери кои немаат систем на ладење постои ризик од изгореници. Третманот со диодниот ласер треба да го изведуваат високопрофесионални и обучени лица, за да не настанат несакани последици

Трајното отстранување на влакна со ласер повеќе не е скап и недостапен третман, денес се препорачува да се направи трајна ласерска епилација од естетски, од практични, а и од здравствени причини, посебно кај мажите и спортистите. Имајте кристално мазна кожа без влакна со Soprano XL.