ДЕРМАРОЛЕР – третман за подмладување

Дермаролер е ваљак прекриен со микроиглички, при третманот се прават нежни микроубоди во површниот слој на кожата кој предизвикува стимулација и продукција на колаген, еластин и нови, здрави клетки кои ги пополнуваат вдлабнатите лузни од акни, и брчките на кожата.

Ласерски третмани – Clearlift, RF, Q-Switch, Dye laser

Mетодата која во светот популарно е наречена facelifting без скалпел е во суштина комбинација на ласерски третмани за затегање на лицето, корекција на подочњаците, отстранување на пигментни флеки, отстранување на проширени капилари, пополнување на пори на кожата на лицето, како и подобрување на ситни и средно изразените брчки.

PRP (platelet rich plasma) плазма збогатена со тромбоцити

ПРП или плазма богата со тромбоцити е концентрат на човечки тромбоцити во мала количина на плазма добиена од самиот пациент. Оваа метода се изведува така што се зема мала количина на крв која се става во посебна епрувета, а потоа крвната плазма се збогатува со специјални активатори на тромбоцити и се аплицира на пациентот.

Нехируршки лифтинг со МЕЗОКОНЦИ

Еден од најновите светски лифтинг трендови, е нехируршко затегнување на кожата со примена на мезоконци со помош на специјален материјал, полидиоксионон кој кога ќе се постави во горниот кожен слој ја затега и подига опуштената кожа.

МЕЗОТЕРАПИЈА – Мезолифт

Мезотерапијaта е примена на хијалуронска киселина, витамини, антиоксиданти, колаген и сл. за подмладување на кожата на лицето, вратот и деколтето. Целта на мезотерапијата е да се зголеми активноста на фибробластите за да се создаде поголема концентрација на колаген и еластин како и потполна ресорпција на активни супстанции кои помагаат полесно да се регенерира и обнови кожата.

КРИСТАЛЕН ПИЛИНГ –Микродермоабразија

Со кристалниот пилинг се постигнува отварање на запушените пори со што кожата полесно дише, стимулација на циркулацијата, регенерација и поттикнување на природните фукнции на кожата и клеточно обновување. Со третманот на микродермоабразија добиваме мазна и сјајна кожа со нејзино потполно ревитализирање и обновување на колагенот и еластинот.

Третмани за освежување, чистење и одржување на кожата на лицето

Хемискиот пилинг претставува медицински третман со кој се подобрува изгледот и текстурата на кожата, се постигнува измазнување на тенките и средно длабоките брчки, се избледуваат хиперпигментациите, се третираат лузни и акни и други оштетувања на кожата предизвикани од сонце.

Третмани за ремоделирање на лице и врат Radiesse и Sculptrа

РАДИЕСЕ е идеален начин да се обнови изгубениот волумен на лицето. Со помош на филерот радиесе му посакувате добредојде на природниот колаген кој ќе ги измазни знаците на стареење. СКУЛПТРА е долготраен, клинички докажан третман, кој стимулира создавање нов сопствен колаген и на тој начин може да се постигне измазнување на длабоките линии и брчките на кожата

Филери

Дермалните филери се стерилни гелови од хијалуронска киселина кои се инјектираат непосредно под површината на кожата со цел да се направи корекција на одредени линии, брчки или лузни на кожата преку нивно пополнување. Најчесто третирани регии се линиите на насмевка околу усните и носот, фините линии над усната, линиите помеѓу очите.

Botox – Ботокс

Најпосакуваниот третман што ви овозможува да изгледате 10 години помладо е третманот со ботокс. Апликацијата на ботокс е успешна метода која се применува во естетската дерматологија при третман на брчки.