Озонотерапија

ПРИЈАТЕЛ ВО НАДМИНУВАЊЕ НА МНОГУ СОСТОЈБИ ПОВРЗАНИ СО ЗДРАВЈЕТО

Секојдневните стресни ситуации, неизбежните настинки и инфекции кои ни следат во есенско-зимската сезона, придонесува за намалување на имунитетот, истоштеност на организмот и хроничен замор. За да ја надминеме оваа состојба едно од можните  решенија е методот на аплицирање на медицински озон во организмот, популарно наречено озонотерапија, кој истовремено од една страна го подига имунитетот, а од друга страна е директен уништувач на несаканите вируси и настинки.

Многубројните истражувања потврдија дека озонот го зголемува имунолошкиот систем и енергетскиот потенцијал на организмот од два до четири пати. Озонот има 15 пати поголемо дејство од кислородот. Тој е природен антибиотик и за многу кратко време ги уништува вирусите, бактериите и габите. Извонредно делува на нервниот систем, дава одлични резултати при подготовка на телото за ин витро процедура, го зголемува вниманието и го забрзува размислувањето.

 Она што го знаеме за здравствените придобивки на озонот, доаѓа од долгата историја која започнува во почетокот на 20 век. Во Првата светска војна, лекарите користеле озон како антисептик за стерилизирање на инструментите на теренот. Подоцна, луѓето почнаа да го користат озонот за многу повеќе цели. До денес, тој е тестиран и се користи терапевтски или како дополнителна терапија за женска и машки неплодност , за кожни заболувања, васкуларни заболувања, габични инфекции и многу повеќе.

Како го зголемува имунитетот

Крвотокот збогатен со озон ги активира клетките и преку циркулацијата му помага на организмот во остварувањето на своите функции.  Имунитетот се зголемува со директно активирање на леукоцитите, кои се стимулираат за борба против вирусите и бактериите, а во исто време се зголемува и нивниот број. На тој начин уште на самиот “ влез “ во организмот се уништуваат причинителите на болестите.

Озонотерапијата е најмоќниот стимулатор на имуниот систем. Благодарение на молекулот на озон, кој има многу реактивна улога и успева да ги разбуди природните сили на клетките преку активирање на системи успева да допре до сите клетки во организмот.

Каква е заштитата од вирусни и бактериски инфекции

Со терапија од 5  до 10 третмани, ќе ви се врати енергијата и концентрацијата. А доколку сте здрави, со само неколку третмани ќе ги превенирате вирусните и бактериските заболувања. Со регулирање на антиоксидативниот статус на организмот во борба против слободните радикали, се одложува процесот на стареење, и Ве оддржува здрави и витални.

Кај кои други заболувања помага

Озонотерапијата дава одлични резултати при подготовка за ин витро, помага при артериосклероза и стеснетите крвните садови, ги балансира мастите и шеќерите во организмот, помага кај херпеси и ХПВ инфекции, псоријаза и чиреви по кожа, го победува заморот, стресот, се подобрува концентрацијата и меморијата, го зголемува либидото, едноставно се добива сила…

Озон при ин витро процедура

Озонотерапијата при ин витро процедурите, помага пред да се земат јајце клетките за да созреат во поголем број и да бидат поквалитетни, а пред трансферот ја подобруваат приемливоста на матката за јајце клетките. Таа станува подебела, по прокрвена и спремна за оплодување. За жените кои се обидуваат да забременат, медицинската озонска терапија применета  во  сертифицирани клиники за озонска терапија нуди широк спектар на придобивки за зголемување на плодноста. Тука спаѓаат подобрувањата во циркулацијата, а тоа помага да се постигне баланс на хормоналните системи, јајниците и матката и  рамнотежата во телото, а особено во репродуктивниот систем.  Озонската терапија работи на стимулираното производство на бели крвни клетки, ослободувањето на токсините и штетните слободни радикали од телото,  подобрување на циркулацијата и детоксикација на сите фактори кои можат да и помогнат на жената во постигнување на успешна бременост, како што неколку основни научни студии го покажуваат тоа.

Оваа терапевтска техника е исто така корисна за спермата кај мажите, вклучувајќи подобрување на  бројот , морфологијата и нивната подвижност. Кога се користи како комплементарна терапија заедно со други третмани за неплодност, озонската терапија обезбедува голема корист и малку ако има недостатоци. Ние ја препорачуваме оваа алтернативна терапија како дел од холистичкиот пристап кон плодноста, комбинирана со ин витро процедура или со други методи на лекување.