Третмани за обликување на тело

Пакет третмани за нехируршко топење на масти, отстранување на целулит со најнова RF BTL Exilis технологија. Нова  технологија која што претставува револуционерно откритие во естетската дерматологија за третман на целулит, намалување на масни наслаги и обликување на тело, а намалување на синилото под очите.

Mезотерапија – инјекциона липолиза за намалување на обем и топење на вишокот масти. Мезотерапијата е ефикасен начин за отстранување на целилут. Целта на мезотерапијата е да се зголеми активноста на фибробластите за да се создаде поголема концентрација на колаген и еластин како и потполна ресорпција  на активни супстанции кои помагаат полесно да се регенерира и обнови кожата со што се губи изгледот на кожа како портокал и во исто време се врши липолиза на вишокот маснотии. Потребно е да се направат  неколку третмани во зависност од состојбата на пациентот. Третманите се прават на 10-14 дена, а ефектите се видливи уште по првиот третман.


Третман за корекција на стрии со ПРП (третман со сопствена плазма збогатена со тромбоцити). ПРП или плазма богата со тромбоцити е концентрат на човечки тромбоцити  во мала количина на плазма добиена од самиот пациент. Со третманот се корегираат стриите  преку исполнување на  празнината со нов колаген а тие тие стануваат плитки , тенки и неприметни. Тој е еден од ретките третмани за решавање на овој проблем и е особено успешен кога стриите се  црвени и свежо створени.